Maak je eigen kruidenthee

In de prachtige kruidentuin omgeven door slangenmuren zijn veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel op 9 juli van 19:00 tot 21:00 met herborist Corina Busman door de tuin en leer hoe jij zelf kruiden uit de natuur kunt gebruiken voor het maken van heerlijke thee.

Buitenplaats Beeckestijn is een uniek gebied waarin verschillende tuinstijlen elkaar afwisselen. In de prachtige kruidentuin omgeven door slangenmuren zijn veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Herborist Corina Busman neemt je mee door de tuin en leert je hoe jij zelf kruiden uit de natuur kunt gebruiken voor het maken van heerlijke thee.

Ruiken en proeven

Tijdens de inspirerende workshop leer je welke kruiden goed te gebruiken zijn voor thee en hoe je de krachten van de plant kunt gebruiken voor een natuurlijke leefstijl. Corina geeft je praktische tips om je weerstand te verhogen en je gezondheid te verbeteren.

In de workshop ga je ook zelf aan de slag met het plukken van theekruiden en kun je proeven van verschillende soorten verse kruidenthee uit de tuin van Beeckestijn.

Gezond en bewust

Ruik, voel, proef en beleef de natuur op een nieuwe, verrassende manier! Na afloop van de workshop kun je met de opgedane kennis in je eigen omgeving aan de slag voor een gezonde en bewuste levensstijl.

Om je aan te melden klik hier

Nu en komende activiteiten

Berichten

Haarlems Klokkenspel bloeit weer in Beeckestijn

Haarlems Klokkenspel bloeit weer in Beeckestijn

Sinds kort is de stinzenplant Haarlems Klokkenspel weer volop in bloei in Beeckestijn. Vooral is deze Saxifraga granulata 'Plena' te vinden langs de zichtas van het huis richting de vijverkom. Het lijkt wel of dit een mooie bescheiden plantje met een witte, dubbele...

Lees meer
Vrijwilligers steken handen uit de mouwen op Beeckestijn

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen op Beeckestijn

Dit is de inleiding voor het bericht. Wat stelt dit beeld voor? Samen de handen uit de mouwen steken voor de natuur op Beeckestijn. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseerde zaterdag 12 februari in samenwerking met Natuurmonumenten een werkdag op buitenplaats Beeckestijn...

Lees meer
Natuurmonumenten pleit voor groen in Driehuis

Natuurmonumenten pleit voor groen in Driehuis

Marcel Haas, coördinator natuurbeheer van Beeckestijn, Nationaal Park Zuid-Kennemerland enBeemster Forten van Natuurmonumenten vraagt grondeigenaren Heijmans en Amvest een wijs besluit te nemen: Geen huizenbouw, maar een open groenstrook tussen spoorlijn en Huis ter...

Lees meer
Fotoshoots op buitenplaats Beeckestijn

Fotoshoots op buitenplaats Beeckestijn

Natuurmonumenten is sinds 2011 de eigenaar van buitenplaats Beeckestijn. We hebben van Beeckestijn een prachtige locatie gemaakt. Je bent van harte welkom om hier mooie foto's te maken, maar hiervoor is schriftelijke toestemming verplicht en dien je je aan de...

Lees meer
Het onderhoud van Lucretia

Het onderhoud van Lucretia

Op dinsdag 6 juli jl. kwamen Natuurmonumenten, Restauratie Atelier Paff en de Vrienden van Beeckestijn bijeen rond het beeld Lucretia. Begin vorig jaar is het beeld schoongemaakt, maar door weer en wind is het beeld langzaam groen aan het worden. Hoe onderhoud je het...

Lees meer

Eerdere activiteiten