Het hoofdhuis

 

Het Huis Beeckestijn is ruim twee eeuwen in handen geweest van particuliere families, totdat het in 1952 door de gemeente Velsen werd gekocht. Het huis was in de oorlog ernstig aangetast. Het was onbewoonbaar en belangrijke interieurdelen verdwenen. Sindsdien is het huis met geld van particuliere instanties, fondsen, gemeente, provincie, rijk en de Europese Gemeenschap gerestaureerd. 

In 2006 werd het huis, dat als Museum in gebruik was, door de gemeente Velsen gesloten. Het huis kwam in bezit van Vereniging Hendrick de Keyser met de conditie dat de benedenverdieping publiek-toegankelijk moet zijn en blijven. Na een grondige restauratie werd het hoofdhuis in 2011 weer in gebruik genomen. De bovenverdieping kreeg een kantoorbestemming, waarvan enkele units nu worden verhuurd. Neem contact op over de verhuur van kantoorruimten.
Aan de zuidzijde van het gebouw vindt men een woning, die verhuurd is.

De publiek-toegankelijke benedenverdieping

De exploitatie van de benedenverdieping is in handen van Huis Beeckestijn (de Stichting Beeckestijn). Conservator Bianca Vooges van Huis Beeckestijn organiseert wisselende tentoonstellingen op de benedenverdieping van het hoofdhuis. Deze is voor publiek geopend van donderdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur.