Werkzaamheden:

Vervoer gelegateerd beeld. Aanschaf en plaatsing sokkel in de Kruidentuin.

Sponsoring, schenking:

Het beeld is een legaat van de heer Fries Berkhout, bij leven o.a. provinciaal museumconsulent en tijdelijk directeur van Beeckestijn. Vervoer is gesponsord door ‘De Kleine Verhuizer’, plaatsing gesponsord door firma Troupin uit Haarlem. De sokkel en overige kosten zijn betaald door Stichting Vrienden van Beeckestijn.

Oplevering:

Oktober 2015 werd het beeld met sokkel opgeleverd. Na een welkom door voorzitter Hugo Brink onthulden Heleen Berkhout, schoonzuster van Fries Berkhout, en Corrie Mes, de weduwe van oud-bestuurslid Kees Mes, die de sokkel regelde, het beeld. De onthulling vond plaats in kleine kring.

Bijzonderheden:

Marmeren beeld in 1777 gemaakt door gebroeders Collini uit Turijn. Het was de wens van Fries Berkhout dit beeld in de Kruidentuin van Beeckestijn te plaatsen. De firma Troupin plaatste de sokkel en het beeld.

Opdrachtgever:

Stichting Vrienden van Beeckestijn