Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken. - Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voorjaarswandeling 25 maart en 2 april 2018

Beeckestijn is het walhalla van voorjaarsbloemen. Je komt er ongelooflijk veel verschillende soorten tegen. Wandel mee in het vrolijke voorjaar op Beeckestijn!

In het voorjaar kleurt het parkbos geel, wit, roze, blauw! Er groeien op Beeckestijn 36 verschillende historische soorten narcissen. Ook kun je er bijvoorbeeld skilla’s, winterakonieten, boshyacinten, keizerskroon en kievitsbloemen bewonderen.

Stinsenplanten
In het najaar van 2017 hebben we 40.000 extra bloembollen geplant op Beeckestijn. Deze ‘stinsenplanten’ bloeien in het vroege voorjaar als de bomen nog kaal zijn (februari-maart-april).

Stinsenplanten is een verzamelnaam voor sierplanten (voornamelijk bol-, wortel- en knolgewassen) die rond de tweede helft van de 16e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant.Het woord stinsenplant komt van het Friese woord stins, dat stenen huis betekent. Er wordt een versterkt en met stenen gebouwd huis mee bedoeld. Dit waren de woningen van adellijke of aanzienlijke heren, die dikwijls landgoederen bezaten.

Wandeling op zondag 25 maarten maandag (2e Paasdag) 2 april. Aanvang 14.00 uur, starten voor het landhuis. Reserveren via de website van Natuurmonumenten

Tip: vooraf of na afloop kun je heerlijk genieten van koffie, thee of een hapje in Brasserie Beeckestijn.

(Bron en foto: Natuurmonumenten)