Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken. - Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Versterkingsplan Buitenplaats Beeckestijn

17 januari 2018

Natuurmonumenten werkt al enkele jaren aan het uitvoeren van het versterkingsplan voor buitenplaats Beeckestijn. Dit plan is samen met verschillende betrokkenen opgesteld om de cultuurhistorie en de bijzondere tuinstijlen van buitenplaats Beeckestijn te bewaren en de recreatieve mogelijkheden in het park te versterken. In 2014 is gestart met de uitvoering van het versterkingsplan. Zo is onder meer de Alenbeek en de grote vijver hersteld, het centraal plateau gerestaureerd, twee nieuwe reposoirs aangelegd en een deel van de lanen in het park voorzien van nieuwe verharding. 

Nieuwe hekken entrees
Als buitenplaats heeft Beeckestijn van oudsher meerdere ingangen. Deze ingangen worden nu voorzien van nieuwe hekken. Daarmee krijgt Beeckestijn nóg meer de uitstraling van een buitenplaats en krijgen bezoekers echt het gevoel dat ze een bijzondere plek betreden. De hekken met ingefreesde letters ‘Buitenplaats Beeckestijn’ zijn gemaakt van onbehandeld eikenhout uit de eigen bossen van Natuurmonumenten.

2018
Ook in het nieuwe jaar gaat Natuurmonumenten door met het opknappen van Beeckestijn.Ze gaan verder met het verbeteren van de beloopbaarheid van de paden en in het voorjaar heropenen we de bloemenwaaier: de parel van Beeckestijn! Deze wordt opnieuw ingeplant met beplanting uit de periode van de oorspronkelijke aanleg, de 18e eeuw. Het belooft een kleurrijk geheel te worden met talrijke bolgewassen en vaste planten. Daarnaast zullen we in het najaar samen met de gemeente Velsen werken aan het herstel van de voorzijde, de parkeerplaats bij de hoofdentree en de ingang bij de kapelwoning.

Steun 

De herstelwerkzaamheden op Beeckestijn zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Vrienden van Beeckestijn, Stichting Zabawas en andere particuliere gevers en de leden van Natuurmonumenten. (Bron: persbericht Natuurmonumenten 16 januari 2018)

beeckestijnvrienden