De bestuursleden stellen zich aan u voor

 

In de loop van de jaren hebben alle bestuursleden zich bij hun aantreden voorgesteld. Hieronder vindt u hetgeen eerder in de verschillende Nieuwsbrieven door hen werd gepubliceerd.

PR & Communicatie

Nieuwsbrief maart 2021: Mijn naam is Annette Capelle en ik neem sinds januari de rol van PR & Communicatie op me voor de Stichting Vrienden van Beeckestijn. Ik vind het een eer om te mogen deelnemen aan het bestuur van de Vrienden, want Buitenplaats Beeckestijn is een prachtige stukje Velsen en waar ik mij graag voor inzet.

Zowel Aad als Pascal ken ik vanuit de Toermalijn, omdat onze dochters bevriend zijn. Aad benaderde mij eind vorig jaar om de communicatie voor deze stichting op me te nemen. Ik was meteen enthousiast. Ik werk als freelance Online Marketeer voor verschillende opdrachtgevers en mijn skills kan ik ook goed benutten in mijn rol als PR & Communicatie. Ik woon samen met Maarten en mijn drie dochters vlakbij de (achter)ingang van Beeckestijn en we zijn daar regelmatig te vinden. Het is een prachtige Buitenplaats en ik zet me graag in voor het behoud en het versterken van dit mooie erfgoed. Tot ziens op Beeckestijn!

Erfgoedspecialist

Nieuwsbrief maart 2020: Toevallig was ik er net weer met een vriendin geweest om te wandelen en van het huis te genieten, toen Mireille mij afgelopen zomer vroeg of ik haar wilde opvolgen als lid van De Stichting Vrienden van Beeckestijn belast met het cultuurbehoud. Ik ben een regelmatige gast van de prachtige tuin en het mooie huis. Na dit voorstel ben ik direct de nieuwsbrieven op de site gaan lezen. De geschiedenis, de strijd om het behoud van Beeckestijn en de actieve rol van het bestuur maakten mij meteen enthousiast.

Mijn naam is Carol Pottasch. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben daarna gespecialiseerd in schilderijenrestauratie en onderzoek. Vanwege mijn opleiding heb ik een jaar stage gelopen in Engeland. Gedurende dat jaar ben ik ook vaak naar Engelse landhuizen gegaan. Daarna heb ik een jaar of 5 in het Frans Halsmuseum heb gewerkt. Vervolgens ben ik in het Mauritshuis, ook een soort historisch huis, gaan werken in Den Haag als schilderijenrestaurator. In het Mauritshuis ben ik belast met praktische zaken als licht, klimaat, en behoud in het algemeen. Regelmatig heb ik te maken met de keuzes die gemaakt moeten worden in verband met transport en het tentoonstellen van objecten, of een paar jaar geleden de verbouwing van het Mauritshuis. Ik wil deze kennis en ervaring op het gebied van conservering en behoud graag inzetten voor het behoud van Buitenplaats Beeckestijn!

Voorzitter

Nieuwsbrief maart 2019: Allereerst hartelijke groet aan alle vrienden van Beeckestijn. Na jaren van te fietsen, te wandelen, te recreëren en tot rust te komen in Beeckestijn, heb ik, Aad Kalkman, het genoegen om per februari 2019, plaats te nemen in het bestuur van de Vrienden van Beeckestijn. Ik kijk uit naar een actieve bijdrage aan het bestuur. Foto AadDe bestuursleden bewegen zich al jaren als een spin in het web tussen de diverse belanghebbenden, zoals: de gemeente Velsen, de brasserie, de bewoners, Natuurmonumenten, stichting Beeckestijn en Vereniging Hendrick de Keyser. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is het behoud van het gedachtegoed van Beeckestijn en het behartigen van de belangen van de betrokken partijen, vooral die van de Vrienden van Beeckestijn. En dat allemaal om te zorgen dat we allemaal nog lang mogen genieten van dit mooie park, aan de rand van Driehuis; een parel in de gemeente Velsen.

Naast mijn deelname aan het bestuur, ben ik actief in Driehuis. Zo neem ik deel aan het bestuur van de Oranjevereniging Driehuis, treed ik op als lid van Medezeggenschapsraad van basisschool de Toermalijn en probeer ik iedere maandagavond te hockeyen bij Strawberries. In mijn dagelijks leven werk ik als Zakelijk Directeur bij een internationaal ontwerpbureau Mijksenaar uit Amsterdam. Samen met mijn vrouw Janneke hebben wij twee dochters Ieke en Mette. Wij wonen aan de Aagtevonklaan in Driehuis, met uitzicht over Beeckestijn.
Ik hoop u te ontmoeten in Beeckestijn. Spreekt u mij vooral aan als u vragen of opmerkingen heeft. Tot ziens!

 

Penningmeester

Nieuwsbrief maart 2019: Toen wij in 2014 in Driehuis kwamen wonen aan de Jacob Catslaan ben ik op de eerste buurtborrel al meteen gevraagd om vriend van Beeckestijn te worden door mijn buurman Hugo. En toen hij mij dit jaar benaderde voor het bestuur van Beeckestijn was ik meteen enthousiast, het werkt natuurlijk aanstekelijk als de voorzitter vlak naast je woont. We genieten nu al bijna 5 jaar van de prachtige omgeving van Driehuis. We lopen regelmatig op Beeckestijn, het is praktisch onze achtertuin en genieten er erg van. We zien het bovendien mooier en mooier worden. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Drenthe maar voel me hier al erg thuis en zou niet meer weg willen.

Even kort over mijzelf, ik ben Pascal Braker, 41 jaar en ben getrouwd met Eefje. Samen hebben wij 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Key Account manager bij een Amerikaans bedrijf.
Ik heb zelf gestudeerd op Nyenrode en een leuk aspect daaraan was het wonen op het landgoed met het mooie kasteel in Breukelen. Ik houd van tradities, cultuur en historie en wil mij dus in deze nieuwe functie ook graag inzetten voor het behoud en het verbeteren van Beeckestijn.

 

Secretaris

Nieuwsbrief mei 2012: Graag stel ik mij aan u voor: mijn naam is Jorgen Rasmussens, 64 jaar, sinds februari secretaris van de Vriendenstichting. Elke dag wandel ik (met hondje) door Beeckestijn. Ik houd van tuinen, architectuur en historie en zie in de buitenplaats Beeckestijn een bijzonder en prachtig voorbeeld. Die bewondering kon ik eerder kwijt als kerkrentmeester van de historische Engelmunduskerk in Velsen-Zuid. Daar had ik de portefeuille gebouwen en onderhoud. Beroepsmatig was ik actief in de IT en onderwijs-bedrijfsvoering, inderdaad een ander vak. Al eerder, maar nu dagelijks, oefen ik met veel enthousiasme het beroep uit van ontwerper en edelsmid. Graag zet ik mij in voor onze kostbare ‘achtertuin’ Beeckestijn!