De bestuursleden stellen zich aan u voor

In de loop van de jaren hebben alle bestuursleden zich bij hun aantreden voorgesteld. Hieronder vindt u hetgeen eerder in de verschillende Nieuwsbrieven door hen werd gepubliceerd.

Erfgoedspecialist

Nieuwsbrief maart 2020: Toevallig was ik er net weer met een vriendin geweest om te wandelen en van het huis te genieten, toen Mireille mij afgelopen zomer vroeg of ik haar wilde opvolgen als lid van De Stichting Vrienden van Beeckestijn belast met het cultuurbehoud. Ik ben een regelmatige gast van de prachtige tuin en het mooie huis. Na dit voorstel ben ik direct de nieuwsbrieven op de site gaan lezen. De geschiedenis, de strijd om het behoud van Beeckestijn en de actieve rol van het bestuur maakten mij meteen enthousiast.

Mijn naam is Carol Pottasch. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben daarna gespecialiseerd in schilderijenrestauratie en onderzoek. Vanwege mijn opleiding heb ik een jaar stage gelopen in Engeland. Gedurende dat jaar ben ik ook vaak naar Engelse landhuizen gegaan. Daarna heb ik een jaar of 5 in het Frans Halsmuseum heb gewerkt. Vervolgens ben ik in het Mauritshuis, ook een soort historisch huis, gaan werken in Den Haag als schilderijenrestaurator. In het Mauritshuis ben ik belast met praktische zaken als licht, klimaat, en behoud in het algemeen. Regelmatig heb ik te maken met de keuzes die gemaakt moeten worden in verband met transport en het tentoonstellen van objecten, of een paar jaar geleden de verbouwing van het Mauritshuis. Ik wil deze kennis en ervaring op het gebied van conservering en behoud graag inzetten voor het behoud van Landgoed Beeckestijn!

Vice-voorzitter

Nieuwsbrief maart 2019: Allereerst hartelijke groet aan alle vrienden van Beeckestijn. Na jaren van te fietsen, te wandelen, te recreëren en tot rust te komen in Beeckestijn, heb ik, Aad Kalkman, het genoegen om per februari 2019, plaats te nemen in het bestuur van de Vrienden van Beeckestijn. Ik kijk uit naar een actieve bijdrage aan het bestuur. Foto AadDe bestuursleden bewegen zich al jaren als een spin in het web tussen de diverse belanghebbenden, zoals: de gemeente Velsen, de brasserie, de bewoners, Natuurmonumenten, stichting Beeckestijn en Vereniging Hendrick de Keyser. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is het behoud van het gedachtegoed van Beeckestijn en het behartigen van de belangen van de betrokken partijen, vooral die van de Vrienden van Beeckestijn. En dat allemaal om te zorgen dat we allemaal nog lang mogen genieten van dit mooie park, aan de rand van Driehuis; een parel in de gemeente Velsen.

Naast mijn deelname aan het bestuur, ben ik actief in Driehuis. Zo neem ik deel aan het bestuur van de Oranjevereniging Driehuis, treed ik op als lid van Medezeggenschapsraad van basisschool de Toermalijn en probeer ik iedere maandagavond te hockeyen bij Strawberries. In mijn dagelijks leven werk ik als Zakelijk Directeur bij een internationaal ontwerpbureau Mijksenaar uit Amsterdam. Samen met mijn vrouw Janneke hebben wij twee dochters Ieke en Mette. Wij wonen aan de Aagtevonklaan in Driehuis, met uitzicht over Beeckestijn.
Ik hoop u te ontmoeten in Beeckestijn. Spreekt u mij vooral aan als u vragen of opmerkingen heeft. Tot ziens!

Bestuurslid PR en Communicatie

Nieuwsbrief maart 2019: Toen wij in 2014 in Driehuis kwamen wonen aan de Jacob Catslaan ben ik op de eerste buurtborrel al meteen gevraagd om vriend van Beeckestijn te worden door mijn buurman Hugo. En toen hij mij dit jaar benaderde voor het bestuur van Beeckestijn was ik meteen enthousiast, het werkt natuurlijk aanstekelijk als de voorzitter vlak naast je woont. We genieten nu al bijna 5 jaar van de prachtige omgeving van Driehuis. We lopen regelmatig op Beeckestijn, het is praktisch onze achtertuin en genieten er erg van. We zien het bovendien mooier en mooier worden. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Drenthe maar voel me hier al erg thuis en zou niet meer weg willen.

Even kort over mijzelf, ik ben Pascal Braker, 41 jaar en ben getrouwd met Eefje. Samen hebben wij 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Key Account manager bij een Amerikaans bedrijf.
Ik heb zelf gestudeerd op Nyenrode en een leuk aspect daaraan was het wonen op het landgoed met het mooie kasteel in Breukelen. Ik houd van tradities, cultuur en historie en wil mij dus in deze nieuwe functie ook graag inzetten voor het behoud en het verbeteren van Beeckestijn. Het idee is dat ik in eerste instantie de PR en Communicatie overneem en mee ga draaien als 2e secretaris en daar heb ik er erg veel zin in.

Penningmeester

Nieuwsbrief maart 2014: Eind vorig jaar werd ik gevraagd om Kees Mes als penningmeester op te volgen. Over dit verzoek hoefde ik niet lang na te denken. Allereerst omdat mijn gezin al meer dan 40 jaar plezier van de buitenplaats Beeckestijn heeft en het nu wel eens tijd werd om wat terug te doen. En ook omdat ik mijn voorganger kende als heel betrokken bij Beeckestijn en ik het als een eer beschouw om hem in deze functie te mogen opvolgen. In 1968 zijn mijn vrouw en ik gestart in Driehuis in de Da Costalaan en ons gezin werd in de volgende jaren uitgebreid met twee zonen; in 1987 zijn wij verhuisd naar de Nicolaas Beetslaan en vanaf begin 2006 wonen wij in de Anna Kaulbachhof; allemaal vlak bij Beeckestijn. In het park hebben onze kinderen veel gespeeld, hebben wij veel gewandeld en in het koetshuis, maar ook in het hoofdgebouw tentoonstellingen bezocht, feesten gevierd en recepties bijgewoond. De buitenplaats is voor ons qua cultuur, natuur en ontspanning heel bepalend voor ons woongenot en dat zal zeker ook zo zijn voor velen in deze woonomgeving. Binnen het bestuur, zo bleek, ben ik in leeftijd de oudste. Ik ben nog van vóór de tweede wereldoorlog en heb dus nog ouderwets onderwijs genoten met veel hoofdrekenen. Mogelijk is dat laatste de reden dat mij verzocht werd om penningmeester te worden. Hoe dan ook, ik wil graag in goede samenwerking met de overige leden van het bestuur ijveren voor onze buitenplaats Beeckestijn. Tot ziens in of rond de buitenplaats, Jan Sintenie.

 

Secretaris

Nieuwsbrief mei 2012: Graag stel ik mij aan u voor: mijn naam is Jorgen Rasmussens, 64 jaar, sinds februari secretaris van de Vriendenstichting. Elke dag wandel ik (met hondje) door Beeckestijn. Ik houd van tuinen, architectuur en historie en zie in de buitenplaats Beeckestijn een bijzonder en prachtig voorbeeld. Die bewondering kon ik eerder kwijt als kerkrentmeester van de historische Engelmunduskerk in Velsen-Zuid. Daar had ik de portefeuille gebouwen en onderhoud. Beroepsmatig was ik actief in de IT en onderwijs-bedrijfsvoering, inderdaad een ander vak. Al eerder, maar nu dagelijks, oefen ik met veel enthousiasme het beroep uit van ontwerper en edelsmid. Graag zet ik mij in voor onze kostbare ‘achtertuin’ Beeckestijn!

 

 

Voorzitter

Nieuwsbrief mei 2012: Zoals u misschien al begrepen hebt ben ik, Hugo Brink, sinds begin februari van dit jaar de nieuwe voorzitter van de Stichting Vrienden van Beeckestijn. Mijn voorganger, Rob van den Brink, heeft helaas de voorzittershamer moeten overdragen omdat zijn werk als Raadslid van de Gemeenteraad van Velsen in termen van tijdsbesteding moeilijk te combineren was met die van voorzitter van onze Stichting. We zijn Rob dankbaar dat hij toch een periode tijd gevonden heeft om als voorzitter te functioneren. Zelf ben ik een kleine twee jaar geleden in het bestuur gekomen als secretaris en dan nu als voorzitter op verzoek van het bestuur. Ik zie het als een eer om de kar te mogen trekken van deze Stichting die zich inzet voor het behoud van het erfgoed Beeckestijn. Ik ben geboren in Oud-Velsen in 1950 en in Driehuis komen wonen in 1975. Begin dit jaar ben ik met pensioen gegaan, daarvoor was ik directeur bij Koninklijke Vopak NV in Rotterdam, verantwoordelijk voor belastingen en verzekeringen.