Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken. - Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwsbrief Najaar 2017

23 november 2017 - Nieuwsbrief 12
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de de nieuwe tentoonstelling Parabool in het museum. Natuurmonumenten vertelt over hun activiteiten en het herstel van de bloemenwaaier. Hendrick de Keyzer heeft begin dit jaar van de BankGiroLoterij een bedrag ontvangen voor het openstellen van een aantal woonhuizen die in hun bezit zijn, waaronder ook Beeckestijn. Brasserie Beeckestijn viert haar 1-jarig bestaan, en vertelt enthousiast over hun plannen. De voorzitter van ons bestuur bericht over het afscheid van twee bestuursleden, en haar overleg met de diverse (exploitatie)partners van Beeckestijn.

OTK speelt 'Het geheim van Beeckestijn'

15 november 2017. De Onderwijzers Toneelvereniging Kennemerland speelt ‘Het geheim van Beeckestijn’.
Tijdens een schoolreisje ontdekken vier kinderen het geheim van Beeckestijn, een geheim dat hen gaat helpen om de sloop van Beeckestijn te voorkomen. Zij komen terecht in de 18e eeuw, de tijd van VOC, rijkdom, pruiken en buitenhuizen, en gaan op zoek naar de schat. Dat valt niet mee, vooral als je niet weet waar je precies naar moet zoeken! En wie is de schim daar achter de bomen? Een verhaal over andere tijden, gekke gewoontes, vriendschap en moed.
Kaarten 8,50 euro, verkrijgbaar bij de Stadsschouwburg Velsen, 0255 515789.

Nieuwe tentoonstelling 'Parabool' 8 oktober 2017 t/m 7 januari 2018

6 oktober 2017 - Tentoonstelling ‘PARABOOL
Van 8 oktober tot en met 7 januari 2018 is deze tentoonstelling te bezoeken in buitenplaats Beeckestijn. Deelnemende kunstenaars zijn: Adam Colton - sculpturen, Lon Godin - schilderijen/mixmedia, Louise de Haan - fotografie, Antti Laitinen - fotografie, Claus-Pierre Leinenbach - sculpturen, Susanna Majuri - fotografie, en Tonneke Sengers - wand- en vloersculptuur.  Lees meer »

Nieuwe tentoonstelling 'Dubbelportret' 8 juli t/m 1 oktober 2017

affiche
Vanaf 8 juli is de tentoonstelling ‘Dubbelportret’ van schilders Ričardas Vaitiekūnas en Emo Verkerk te zien in buitenplaats Beeckestijn. Zij behoren ieder tot de belangrijkste kunstenaars van hun land. De tentoonstelling toont stillevens van Ričardas Vaitiekūnas (Litouwen) en portretschilderingen van Emo Verkerk (Nederland) die hij in opdracht maakte.  Lees meer »

Beeckestijn onderdeel van museumroute

Vereniging Hendrick de Keyser gaat met de schenking van € 975.000,— van de BankGiro Loterij een museumroute realiseren waar ook buitenplaats Beeckestijn onderdeel van gaat uitmaken. Vereniging Hendrick de Keyser, eigenaar van onder andere Beeckestijn, viert in 2018  haar honderdjarig bestaan. Met de schenking wil de vereniging in het jubileumjaar 35 huizen toegankelijk maken voor een breed publiek in de museumroute ‘Huizen in Nederland’.  Lees meer »

beeckestijnvrienden