Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken. - Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwsbrief Voorjaar 2018

20 maart 2018 - Nieuwsbrief 13
In deze nieuwsbrief kunt u lezen over de nieuwe tentoonstelling Anthologie die vanaf 14 april a.s. in het museum te zien is. Natuurmonumenten vertelt over het herstel van de bloemenwaaier, en de verdere geplande werkzaamheden voor dit jaar. Aandacht is er voor het bezoek dat Willem V en zijn echtgenote Wilhelmina 250 jaar geleden brachten aan Beeckestijn. De voorzitter vertelt u over hoe de contacten met de diverse partners verlopen, en iets over de activiteiten van de stichting. Tenslotte kijkt de Brasserie met plezier terug op hun activiteiten in de afgelopen maanden.

Voorjaarswandeling 25 maart en 2 april 2018

Beeckestijn is het walhalla van voorjaarsbloemen. Je komt er ongelooflijk veel verschillende soorten tegen. Wandel mee in het vrolijke voorjaar op Beeckestijn!

In het voorjaar kleurt het parkbos geel, wit, roze, blauw! Er groeien op Beeckestijn 36 verschillende historische soorten narcissen. Ook kun je er bijvoorbeeld skilla’s, winterakonieten, boshyacinten, keizerskroon en kievitsbloemen bewonderen.

Stinsenplanten
In het najaar van 2017 hebben we 40.000 extra bloembollen geplant op Beeckestijn. Deze ‘stinsenplanten’ bloeien in het vroege voorjaar als de bomen nog kaal zijn (februari-maart-april).
 Lees meer »

Bomenwandeling buitenplaats Beeckestijn

 

Op zondag 18 februari organiseert Natuurmonumenten van 14:00-15:30 uur een bomenwandeling op Beeckestijn. Tijdens deze wandeling wordt aandacht besteed aan het groene aspect van de buitenplaats: de bomen en lanen en het behoud, onderhoud en herstel hiervan.  

In de formele aanleg van het park vormt de lanenstructuur de ‘hardcore’ van het park. Daarom is het behoud van deze lanen essentieel voor de beleving van de zichtassen over de vijver, naar het hoofdhuis, de reposoirs en de deeltuinen.    Lees meer »

Versterkingsplan Buitenplaats Beeckestijn

17 januari 2018

Natuurmonumenten werkt al enkele jaren aan het uitvoeren van het versterkingsplan voor buitenplaats Beeckestijn. Dit plan is samen met verschillende betrokkenen opgesteld om de cultuurhistorie en de bijzondere tuinstijlen van buitenplaats Beeckestijn te bewaren en de recreatieve mogelijkheden in het park te versterken.  Lees meer »

Nieuwe tentoonstelling 'Amulet' van 13 januari t/m 8 april 2018

Van 13 januari t/m 8 april 2018 is de tentoonstelling ‘AMULET’ te bezoeken in buitenplaats Beeckestijn.

In deze afwisselende expositie wordt werk getoond van Eli Content (vloersculptuur, schilderijen), Lynne Leegte ( sculptuur, fotografie), Lara de Moor (schilderijen), Jos de l’Orme ( houtsneden) en Luuk Wilmering (foto-collages, mixed).  Lees meer »