De rol van Museumhuis Beeckestijn in Buitenplaats Beeckestijn

De begane grond van het hoofdhuis wordt door Huis Beeckestijn gehuurd van Hendrick de Keyser. Deze stichting voert de exploitatie van het museum en is verantwoordelijk voor de inrichting daarvan. In overleg met Hendrick de Keyser is aanvankelijk besloten om het museum in te richten als podium voor de tuin- en landschapscultuur, maar sinds enkele jaren is de keuze gemaakt om het museum een meer eigentijdse invulling te geven.  Belangrijk is dat de begane grond van het museum een voor het publiek openbare functie heeft.

De medewerkers van Huis Beeckestijn stellen zich voor

tekst tekst tekst

Lees meer….

Tentoonstellingen

Op de benedenverdieping van het hoofdhuis zijn wisselende tentoonstellingen te zien van (doorgaans) hedendaagse kunst. Een bijzondere combinatie waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

Lees meer….

Rondleiding in huis en tuin

Elke eerste zondag van de maand is er een rondleiding van ongeveer een uur in het huis en de tuinen. De rondleiding begint om 14.00 uur in het hoofdgebouw.

 

Trouwen op Beeckestijn

Beeckestijn is een door de Gemeente Velsen erkende locatie waar een burgerlijk huwelijk kan worden voltrokken. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor een huwelijksfeest.

 

Zaalverhuur

In het hoofdhuis op zowel de begane grond als op de eerste verdieping en in het zuidelijk koetshuis zijn ruimten te huur.

Lees meer….