Museumhuis Beeckestijn

De rol van Museumhuis Beeckestijn in Buitenplaats Beeckestijn

Het hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn is op 27 juni 2019 geopend als een van de Museumhuizen van Hendrick de Keyser. Vereniging Hendrick de Keyser behoudt al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland. In de komende jaren gaan 35 bijzondere huizen open: Museumhuizen waarin je een beeld krijgt van hoe er van 1550 tot nu geleefd wordt in Nederland. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleef je het huis vooral zelf. In de Museumhuizen geen gefluister of afzetkoordjes. Ga zitten op de stoelen, kijk in de kast of bak koekjes in de keuken….

 

Bezoek Museumhuis Beeckestijn

Gebruik de deurbel om binnengelaten te worden. Het Museumhuis is elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 11.00 tot 16.00 uur. Entree is € 4,-. Vrienden van Beeckestijn ontvangen 50% korting. Kinderen tot 12 jaar, bezoekers met BankGiro Loterij VIP-kaart of Huisgenotenpas hebben gratis entree. Koop van te voren een kaartje via de website om zeker te zijn van uw bezoek.

Bestel hier uw kaartje….

Lees meer over Museumhuis Beeckestijn….

Huisregels voor een bezoek

Het is wel zo fijn dat een bezoek aan een Museumhuis voor iedereen plezierig verloopt. Daarom vraagt gastheer Hendrick de Keyser je de volgende huisregels in acht te nemen bij een bezoek.

Lees de huisregels…. 

Vrijwilligers van Museumhuis Beeckestijn stellen zich voor

De sectorcoördinator en de vrijwilligers stellen zich voor en vertellen meer over hun rol in het Museumhuis.

Lees meer….

Rondleiding in huis en tuin

Elke eerste zondag van de maand is er een rondleiding van ongeveer een uur in het huis en de tuinen. De rondleiding begint om 14.00 uur in het hoofdgebouw.

Ga naar de actuele informatie….

Bijzondere tentoonstellingen

In enkele ruimten van het Museumhuis zal de tentoonstelling Ontstaan van het Noordzeekanaal te zien zijn. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de inrichting hiervan.

Meer nieuws volgt.