Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken. - Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beeckesteyn, geteekend door Michael en gegraveert door Philips - de plattegrond nader toegelicht

De plattegrond van Beeckestijn1, getekend door Michael en gegraveerd door Philips2, wordt in alle publicaties over de Nederlandse tuingeschiedenis naar voren gebracht en vaak ook afgebeeld. Daarnaast bestaan er diepgaande analyses van de plattegrond door onder andere Oldenburger-Ebbers, Van der Aar en Rolle, Albers en Tromp. En dan nogmaals een artikel over deze plattegrond? Valt er nog iets nieuws te brengen? Ja, toch wel.

Klik hier voor het hele artikel.

Over de auteur: Jan Holwerda studeerde af aan de HBCS te Velp (tegenwoordige Hogeschool Van Hall Larenstein). Zijn groene opleiding en de reeds bestaande interesse voor geschiedenis leidde in de loop der jaren tot verdieping in de geschiedenis van de tuin- en landschapsarchitectuur. Jan werkt nu onder de naam Groen Verleden, bureau voor historisch onderzoek op het terrein van groen erfgoed. Website: www.groenverleden.nl  Mail: info@groenverleden.nl