Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelen langs voorjaarsbloemen op Beeckestijn

20 april 2019 om 12:00 - 13:30

€8,00
Beeckestijn is het walhalla van voorjaarsbloemen. Je komt er ongelooflijk veel verschillende soorten tegen.
Wandel mee in het vrolijke voorjaar op Beeckestijn!

 

In het voorjaar kleurt het parkbos geel, wit, roze, blauw! Er groeien op Beeckestijn 36 verschillende historische soorten narcissen. Ook kun je er bijvoorbeeld skilla’s, winterakonieten, boshyacinten, keizerskroon en kievitsbloemen bewonderen.

Stinzenplanten

In het najaar van 2017 hebben we 40.000 extra bloembollen geplant op Beeckestijn. Deze ‘stinzenplanten’ bloeien in het vroege voorjaar als de bomen nog kaal zijn (februari-maart-april).

Stinzenplanten is een verzamelnaam voor sierplanten (voornamelijk bol-, wortel- en knolgewassen) die rond de tweede helft van de 16e eeuw op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen werden aangeplant.Het woord stinzenplant (stinsenplant) komt van het Friese woord stins, dat stenen huis betekent. Er wordt een versterkt en met stenen gebouwd huis mee bedoeld. Dit waren de woningen van adellijke of aanzienlijke heren, die dikwijls landgoederen bezaten.

Van oorsprong komen stinzenplanten van elders. Soms zijn dit andere delen van Nederland, maar vaak ligt hun oorsprong verder bij ons vandaan. Ze zijn door avonturiers en botanisten ‘ontdekt’ meegenomen naar Nederland. Met het planten van deze bollen en knollen maakten de landgoedeigenaren een parktuin of parkbos waar nog nauwelijks blad aan de bomen zit, in het voorjaar een lust voor het oog!

Bestel uw kaarten bij Natuurmonumenten

Kinderen € 7,00. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting.

Tip: vooraf of na afloop kun je heerlijk genieten van koffie, thee of een hapje in Brasserie Beeckestijn.

Gegevens

Datum:
20 april 2019
Tijd:
12:00 - 13:30
Kosten:
€8,00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Locatie

Museumhuis Beeckestijn
Rijksweg 134
Velsen-Zuid, Noord-Holland 1981 LD Nederland
+ Google Maps