Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aan de slag op Beeckestijn

12 februari 2022 om 09:30 - 14:00

Omdat de eerder geplande werkdag op 31 december vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door kon gaan, is er een nieuwe datum vastgesteld: zaterdag 12 februari.

Begin het nieuwe jaar goed met een heerlijke actieve buitendag in de natuur! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten op zaterdag 12 februari een leuke natuurwerkdag op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns zagen en kleine esdoorns uitsteken. Een dag lekker buiten werken met een groep natuurliefhebbers om de natuur weer een beetje mooier te maken! Een leuk begin van het nieuwe jaar!

Hier op Beeckestijn zullen op deze werkdag de handen flink uit de mouwen gestoken worden. Dit natuurwerk is nodig om Beeckestijn weer een beetje natuurlijker te maken. Door het uitsteken en zagen van esdoorns komt er meer licht op de bodem en meer ruimte voor variatie. Hierdoor krijgen eiken en meidoorns en planten als voorjaarsbloeiers weer een kans. Zo wordt de biodiversiteit hier verder verbeterd.

Om de natuurwaarde van Beeckestijn verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen gewoon komen. Samen maken we buitenplaats Beeckestijn weer mooier. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Iedereen is welkom!

De werkdag duurt van 9.30-14.00 uur.

Aanmelden

Meld je aan via een mail naar Marc van Schie (IVN) marcmargriet@hetnet.nl.

Gegevens

Datum:
12 februari 2022
Tijd:
09:30 - 14:00
Evenement Categorie├źn:
, ,

Organisator

Natuurmonumenten
Telefoon
075-6472040
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Buitenplaats Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid,
+ Google Maps