Helaas is het concert geannuleerd – Professioneel vocaal kwartet Hollands Collectief heeft gekozen voor een unieke locatie voor haar concert in Koetshuis-Zuid op Buitenplaats Beeckestijn, aan de Rijksweg 134 in Velsen-Zuid. Voorafgaand aan het concert is het mogelijk om gebruik te maken van een uniek menu van 3-gangen in Brasserie Beeckestijn.

Gerenommeerd ensemble Hollands Collectief

Hollands Collectief is een vocaal ensemble, bestaande uit ensemblezangers pur sang met zeer veel ervaring in diverse gerenommeerde koren. Wat het ensemble bijzonder maakt, is dat componisten van de Lage Landen in ieder programma een ereplaats krijgen. Voor de zomerconcerten, waar het concert op Beeckestijn deel van uitmaakt, is het ensemble de samenwerking aangegaan met virtuoos harpiste Veronique Serpenti. Het vocale kwartet bestaat voor dit project uit Elisabeth Blom (sopraan), Paula Bär-Giese (sopraan), Christina Rozdeiczer Kryszkowski (alt) en Dolf Drabbels (tenor).

Programma ‘Folksongs’

Het programma van het concert, met de titel Folksongs, bestaat onder andere uit de suite ‘Liermolen’ van de Belgische componist Vic Nees (1936-2013). Een suite van Europese molenaarsliederen voor harp en koor, in tien talen. Naast deze bijzondere compositie, hoort u nog vele andere stukken van componisten als Holst, Britten en R. Rodney-Bennett.

3-gangen Chefs Menu

Vanaf 18 uur kunt u genieten van het 3-gangen Chefs Menu in Brasserie Beeckestijn. De chefs van Brasserie Beeckestijn zijn ware kunstenaars op het bord. Zij stellen elke maand een Chefs Menu samen waar zij inspelen op het seizoen. Daarbij letten ze niet alleen op de smaakcombinatie, zij kijken ook naar de kleuren en zo ontstaat er een schilderij op het bord. Het menu zal eind augustus op de website worden omschreven. Meer informatie over Hollands Collectief en de ticketverkoop verlopen via de website van Hollands Collectief.

Foto: Buitenplaats Beeckestein. Fotograaf: Arjan Bronkhorst.

Dit bericht verscheen eerder in de Heemsteder.