Warm welkom op Beeckestijn: 8 januari nieuwjaarstoost met warme chocomel

3 januari 2017 - Op zondag 8 januari is er een Warm Welkom op het Engelse Veld. Van 11.00 tot 15.00 uur staan de boswachters van Natuurmonumenten klaar met warme chocolademelk om samen met de bezoekers van Beeckestijn het nieuwe jaar in te luiden.

 Lees meer »

Nieuwe regels voor honden uitlaten op Beeckestijn

29 november 2016 - Vanaf 1 januari 2017 gelden op Beeckestijn nieuwe regels voor het uitlaten van honden. De buitenplaats wordt opgedeeld in een losloopgebied en een aanlijngebied voor honden. In beide zones geldt een opruimplicht voor hondenpoep. Enkele kwetsbare tuingedeelten blijven verboden voor honden. Lees hier de nieuwe regels.

De Triomf van Beeckestijn

27 november 2016 - De Triomf van Beeckestijn. Ooit heeft er aan het einde van de tuin van Beeckestijn een Colonnade gestaan, waarvan tijdens een bezoek van Prins Willem V in 1768 nog melding is gemaakt. Tijdens regelmatig overleg in 2014 tussen Natuurmonumenten en de Vrienden van Beeckestijn  Lees meer »

De geboorte van de Stichting Vrienden van Beeckestijn

17 oktober 2016

In het artikel De geboorte van de Stichting Vrienden van Beeckestijn neemt Siebe Rolle u mee naar 1986, het jaar dat voor Velsen op het gebied van de cultuurconservering en dus ook voor het behoud van Beeckestijn een zeer belangrijk jaar geweest is. U leest  Lees meer »

Nieuwsbrief - najaar 2016

17 oktober 2016 - nieuwsbrief 10
In deze JUBILEUM uitgave - we bestaan 25 jaar! - staan we even stil bij de oprichting van de Stichting om vervolgens uitvoerig in te gaan op de spannende en woelige jaren er na en sluiten af met een blik op de toekomst. In het artikel De geboorte van de Stichting Vrienden van Beeckestijn neemt Siebe Rolle u mee naar 1986,  Lees meer »

beeckestijnvrienden